W odpowiedzi na zgłoszenie DMCA materiał został usunięty ;(

6.7
IMDB: 6.7/10 1,159 głosów

Poland

Jesteś Bogiem w reżyserii Leszka Dawida, to oczekiwany od blisko dekady film o legendarnej grupie Paktofonika, która na zawsze zmieniła oblicze polskiego hip-hopu. Za sprawą niezwykłej historii Piotra Łuszcza – Magika (Marcin Kowalczyk), Sebastiana Salberta – Rahima (Dawid Ogrodnik) i Wojciecha Alszera – Fokusa (Tomasz Schuchardt) rzesze wiernych fanów PFK, a także kinomani spragnieni prawdziwego obrazu Polski, prześledzą losy trzech kumpli z Mikołowa i Katowic, którzy dzięki oryginalnymm utworom, takim jak słynny "Jestem Bogiem", stali się głosem pokolenia młodych Polaków. Paktofonika powstała w 1998 roku, a jej nazwę, oznaczającą pakt zawiązany przy brzmieniu głośnika, wymyślili Magik i Rahim. Trzy wydawnictwa zespołu: Kinematografia, mini album Jestem Bogiem oraz Archiwum kinematografii sprzedały się w gigantycznych nakładach. Wkrótce po premierze Kinematografii fanami Paktofoniki wstrząsnęła wiadomość o samobójczej śmierci Magika.