CDA-HD Darmowe Filmy i Seriale w HD Online

• Źródła Serwis Dźwięk / Język Jakość

• HD Miasto Boga / Cidade de Deus (2002)

Miasto Boga / Cidade de Deus (2002)

City of God    13 Feb 2004

130 min DramatKryminał

8.7
    IMDB: 8.7/10 557,588 głosów

,

Brazil, France

Niezwykły film o niezwykłym miejscu na przedmieściu Rio de Janeiro. Opowiadany przez Busca-Pé małego czarnego chłopca, zbyt lękliwego i strachliwego by przystać do gangu, ale i zbyt rozsądnego by zgodzić się na niskopłatną i poniżającą legalną pracę. Wymyślił sobie że można okrutny i brutalny świat który go otacza obserwować inaczej, przez sztukę. Jego celem stało się zostać profesjonalnym fotografem. Miejsce znane jako “Cidade de Deus” początkowo jest placem na którym powstają mieszkania dla biednych budowane przez rząd na początku lat 80tych. Po kilku latach zamiast spokoju staje się najbardziej niebezpiecznym gettem w Rio. Handel narkotykami, prostytucja, rabunki i przestępstwa stały się smutną codziennością obserwowaną i utrwalaną przez Busca-Pé. Film jest przygnębiający, ujawnia prawdy uniwersalne, pokazuje sytuacje znane i z naszych bokowisk. Film nagradzany na festiwalu w Toronto, nominowany do Złotych Globów 2003.